![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Moze to nie jest odpowiednie miejsce ale mam następujące pytanie:
Mając panel logowanie w jaki sposób mozna przeciwdziałać botom czyli skryptom podszywającym sie pod userów .Jest jakaś metoda oprócz uzywania kodów obrazkowych ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oni raczej rozmawiają o botach które np. wchodzą na strone i dodają głupie posty na forum z jakimiś beznadziejnymi linkami tylko po to żeby nabić pagerank na google... Jeśli chodzi o obrazki ja bym zmiontował coś takiego aby obrazek wyglądał...
Kod Przepisz ZH7dq2 Kod Wpisz w polu obok 3mb7d Kod I inne tego typu 89fk4f Bot się nie zczai ;] Jeśli chodzi o teksty typu 2+2 to moim zdaniem jest to strasznie niewygodne, pola flashowe też odpadają ponieważ nie każdy ma zainstalowany plugin flasha. Sensownym rozwiązaniem byłoby jeszcze zapytanie ajaxa w momencie gdy ktoś naciska submit. U mnie np. formularz prowadzi do nikąt(nie ma zdefiniowanego action="") tak wiec i bot lekko głupieje(chyba (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:57 |