![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się jakie podejście będzie najwłaściwsze dla komunikatów dla użytkownika (typu dodano artykuł, usnięto produkt, zły login lub hasło itd.).
Myślałem nad jakąś klasą Logger'a ale nie wiem czy to przypadkiem nie za dużo, pozatym Loggera o ile się nie myle stosuję się głownie do błędów aplikacji. Inny sposób o którym tylko słyszałem to zrobić kolekcje obiektów, ale nie bardzo wiem na czym to by miało polegać... Jezeli ktoś ma jakiś pomysł to będe wdzięczny? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat tworzy się wiadomość o tym fakcie, strona przeładowuje się i informacja umiera, chyba że zapisujesz ją w sesji, pliku lub w DB W ktorym momencie napisalem ze mi sie strona przeladowuje po dodaniu wiadomosci? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) wiadomosc jest dodawana juz po przeladowaniu strony. wysylasz formualrz (strona sie przeladowuje), zapisujesz do bazy i w zaleznosci od tego czy sie udalo czy nie to tworzysz taka czy siaka wiadomosc. Potem masz jakies cudo co ci dodaje do wygenerowanej strony wiadomosci ktore sa zapisane. Jesli jednak z jakiegos powodu musisz znowu przeladowac strone to wiadomosci zapisujesz w sesji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 11:18 |