![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto statystyki dot. przeglądarek internetowych. Zbierane były przez ok. 40 minut za pomocą obrazka z mojego avatara (na wypadek gdyby wygasła sesja, użytkownik = slash12345):
Liczba zapytań: 85 W tym: 66 zapytań z systemu Windows 14 z systemu Linux (Głównie Kubuntu Dapper Drake) 4 zapytania z MS Internet Explorer (tak mała liczba bardzo mnie cieszy) 59 zapytań z Firefox 9 zapytań z Opery 10 zapytań z przeglądarki Konqueror (KDE) 73 zapytania ze wszyskitego co zawiera w nagłówku 'Mozilla' 70 zapytań od przeglądarek na silniku Gecko bądź podobnym (like gecko) Przeprowadzono: 23:00 - 23:44. Podsumowanie: Jak widać, nasz internet się rozwija, a ludzka niewiedza jest przełamywana. Gdyby tylko zwykli użytkownicy osiągali takie statystyki... Ten post edytował slash12345 13.07.2006, 22:48:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wszystko fajnie, tylko że na forum zaglądają z reguły mniej lub bardziej zorientowani w temacie użytkownicy, którzy w większości przypadków posiadają pełną świadomość o zaletach i wadach popularnych przeglądarek, mimo to spora część osób które korzystają z internetu na codzień wcale nie wie o tym że są takie przeglądarki jak Opera czy Firefox. Zdaża mi się obsługiwać firmy (sieci komputerowe) i widzę że ludzie na komputerach nie mają innych przeglądarek, tak po prawdzie to na około 150 komputerów (liczba przybliżona) tylko u jednego użytkownika widziałem Firefoxa a u jednego Avant Browser (nie znam, pewnie nakładka na IE). Moim zdaniem bardziej wiarygodne byłyby statystyki z jakiegoś portalu informacyjnego np. Onet. Podejrzewam że w takich statystykach liczba użytkowników IE byłaby sporo większa niż użytkowników lepszych przeglądarek. Cieszę że się wszystko zmienia się na lepsze bo na pewno ułatwia nam to pracę, ale jeszcze sporo brakuje do ideału.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 17:48 |