![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
php 5.0.0 beta 2 startuje już jako php5_module. Jak powiedział BelMondo, teraz możn asie pobawić w rownoczesne startowanie "4" i "5" bez kombinowanie modul/cgi.
Probowalem to zrobić: Cytat LoadModule php4_module e:/tools/php4/sapi/php4apache2.dll LoadModule php5_module e:/tools/php5/sapi/php4apache2.dll DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php4 index.php5 AddType application/x-httpd-php4 .php4 AddType application/x-httpd-php5 .php5 copy php4/php.ini-recommended -> %WIN_DIR% (jak mniemam oba php'y pójda na tym samym ini-file) i teraz hmm.. obie dystrybucje maja php4ts.dll które oczywiście są różne. teoretycznie powinno się skopiować tenże plik do %APACZE_DIR%/bin ale.. no właśnie.... jeden nadpisze drugi, a tak byc nie może.. to samo dotyczy libmysql.dll - sa dwa różne. Czy ktoś już to robił i działa? Przyznam, że bez tego mój wartszta jest lekko niedziałający - skrypty na zlecenie piszę pod czwórkę a chcę już wprawiać się w OOP dla piatki.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
a cóż to za magiczny sposób, którego użyłeś. czy doprawdy uważasz, że na swoich maszynach, niekiedy jedynie developerskich ale zawsze to swoich, ludzie zaczną montować twoje przekształcone o niewiadomo co źródła ? jest to bynajmniej niebezpieczne, ponieważ nie dla wszystkich jesteś znany, i bez udokumentowania tego co wprowadziłeś do udostępnionych przez Ciebie źródeł, pomysł instalacji jest dobry dla tych, którzy nie mają nic do stracenia. nie to żebym był przeciwko, bo owo rozwiązanie, dwóch php jako moduł, czy też X wersji php jako moduły dla jednego serwera httpd, była kwestią, z którą borykałem się niegdyś całkiem długo, aż wkońcu prace porzuciłem ze względu na zbyt małą ilość dostępnego czasu. jeżeli twoje rozwiązanie jest na tyle dobre, to może zaproponuj aby sztab osób z php.net, który jest odpowiedzialny za obecny development, zastosowało je przy budowie swoich źródeł i wtedy napewno nie będzie problemu jeżeli chodzi o samą dostępność Twojego rozwiązania. bo patrząc na to z innej strony - co miałbym zrobić w momencie kiedy musiał bym dokonać masowej instalacji na 30 serwerach w przeciągu 60 godzin. a repozytoria z twoimi źródłami były by nie dostępne. chce tutaj przez to jedynie powiedzieć iż nie dobrze jest gdy istnieje wiele mirrorów, z których to można sobie pobrać takie czy zupełnie inne wersje źródeł. wprowadza to bynajmniej zamęt i zamieszanie, bo tak naprawdę czy jesteś w stanie każdą wersję php modifikować o swoje rozwiązanie ? jeżeli tak to podziwiam Cię i zazdroszcze ilości wolnego czasu. rozwiązania niestety nie przetestuje do momentu kiedy nie ujawni się ono na ogólnie dostępnych serwerach mirrorowych php.net z poważaniem, Artur Kwiatkowski Ten post edytował Fo 17.07.2006, 23:55:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 04:54 |