![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pisze framework do wlasnych potrzeb. Planuje napisac PROSTA i uzyteczna klase do ladowania konfiguracji. Moze macie z tym doswiadczenie? Moje rozwiazanie w szkicu jest nastepujace:
Bede wdzieczny za wskazowki, radu, etc. Pozdrawiam, Adrian. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja proponuję zapoznać się z Zend_Config.
--- edit --- @NuLL - tak na marginesie - stworz sobie uniwersalna klase typu Data Transfer Object implementującą interfejsy ArrayAccess oraz IteratorAggregate, dodaj do tego metody magiczne __get i __set i mozesz stworzyc sobie wielopoziomowy konfig dający dostep do danych zarowno w sposob charakterystyczny dla tablic, jak i dla obiektow. Pytasz po co to? Ja na przyklad uzywam w swoich projektach czegos takiego jak rejestrator obiektow, ktory umozliwia dostep do wybranych obiektow (oDb, oTpl, oLang, oUser, oConf) w dowolnym miejscu aplikacji. Ten post edytował bigZbig 11.07.2006, 07:04:56 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:17 |