![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I teraz pytanko, jak dolaczyc do tego "cos" aby zapamietywalo mi ?lang=xx wklikniety przez uzytkownika, i aby przy nastepnych wkliknieciach w sam index.php?page=costam automatycznie wskakiwal wybrany jezyk? Wiem, ze jest tutaj bardzo duzo niepotrzebnego kodu i pewnie takze bledow, ale niezbyt dobrze znam sie na php a chcialbym zrobic to zapamietywanie jezyka i miec z tym spokoj. Niestety nie bardzo wiem jak polaczyc ciasteczka czy sesje z tymi jezykami. Dodam jeszcze, ze odnosniki do jezykow wygladaja tak:
Ten post edytował mateu07 10.07.2006, 15:07:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw doprowadź ten kod do działania, a potem myśl o tym, czy if jest szybszy od switch'a. Akurat nigdy nie zauważysz tej różnicy...
Poza tym base64 nie służy do tego, co zaprezentował LamaMASTER. Ani to nie szyfruje, ani nie przesyłasz danych binarnych. Usuń to i będzie ok. Zabezpiecz też na wszelki wypadek wybór nieistniejącego języka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 07:25 |