![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie a raczej problem otóż wziąłem się za operacje na plikach i jak otwieram takim kodem plik dane.txt to wszystko ok pokazuje co zechce, ale jak chcę otworzyć plik dane.php to nie chce nic pokazać :| (używam ten sam kod do otwarcia i wyświetlania, chmody są takie same: 666)
Kod otwierający i wyświetlający dane
Zawartosc dane.txt Cytat Tekst pierszy Tekst drugi Tekst trzeci Zawartosc dane.php
help ?! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałem cały ten temat, i nie bardzo wiem o co Ci chodzi, więc napiszę tak jak to zrozumiałem, chcesz odczytać za pomocą skryptu plik na serwerze, ale nie udaje Ci się to z plikiem, który ma rozszerzenie *.php. Błędy jakie tutaj popełniłeś to napewno, użycie » fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, a następnie » file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual co jest niezrozumiałe i świadczy o tym, że nie doczytałeś w manual'u co dana funkcja robi.
» Przechodząc do sedna, poprawny kod, będzie wyglądał tak:
Otwiera on, plik dane.php i umożliwia jego zapisanie. Zastanawia mnie jednak fakt, co takiego chcesz uzyskać w ten sposób, jakie dane chcesz trzymać w tym pliku, bo możliwe, że idziesz w złym kierunku i lepiej było by użyć chociażby plików ini ( » parse_ini_file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ). Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:53 |