![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszelkie pytanie i dyskusje dot. ksiazek prosze zawierac w tym watku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Inne tematy dot. ksiazek bede zamykane przez moderatorow/opiekunow/adminow.
Temat ten mam na celu zebranie opinii o wszelakich ksiazkach w jednym miejscu. ----------------- Wszystkie pytania o opinię w sprawie książki "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty." zadawane w wątku Książki będą karane ostrzeżeniami. Ksiązka ta była recenzowana juz tak wiele razy, że szczytem lenistwa i ignorancji jest ponowne pytanie o nią bez przejrzenia całego wątku. -----------------
Powód edycji: Dodana notatka odnośnie "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty."
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie masz do końca racji seaquest. Nie każdemu jest potrzebne programowanie OOP. Faktem jest też, że książki opisujące php5 są skupione na obiektowym aspekcie tej wersji. Osoby początkujące znajdą więcej podstaw programowania w książkach poświęconych php4. Przykłady są też łatwiejsze w takich wydaniach. Sam uczyłem się na książce o php4, a teraz interesują mnie już tylko pozycje z cyklu obiekty, wzorce, UML, testowanie etc...
Kiedy zaczyna się programować i od razu sięga po trudniejszą literature, to można się pogubić. Dodatkowo, jak można zauważyć - na forum pojawiają się niekiedy posty w rodzaju "Czym jest ten Singleton, bo w manualu cos o tym jest - powiedzcie, do czego to służy i jak zacząć używać". Krótko - brak zrozumienia tematu. Żeby nie było - sam często też nie od razu łapię idee. Nie chcę bronić php4 jako języka, ale do nauki programowania w zupełności wystarczy. Powinny zatem być i książki opisujące ten język. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:21 |