![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ mi się nudziło wpadłem na pomysł napisania rozwiązywacza sudoku (jak się potem okazało w sieci jest takich programów sporo). No ale cóż... Proszę o ocenę
Opis Wpisujesz liczby, które masz podane w sudoku do formularza w odpowiednie miejsca. Klikasz ok. Program po chwili powinien dać wynik (pomimo wielu operacji na tablicach, a ja myślałem, że będzie to trochę mielił). Wyświetlone zostanie rozwiązane sudoku razem z logiem z rozwiązywania. Linki Rozwiązywacz sudoku kod źródłowy 1 kod źródłowy 2 Ten post edytował Hacker 27.06.2006, 18:23:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ostatnie wakacje był konkurs na rozwiązywanie SUDOKU, pomyśałem, okej - jestem programistą i napiszę sobie do tego skrypt, po co się męczyć. Okazało się to nie takie proste, otóż, w bardziej skomplikowanych przykładach, nie da się rozwiązać SUDOKU tylko przez same porównania. Próbowałem rozwiązać to poprzez "strzelanie" komputer w sytuacji patowej, wybiera jakąś liczbę i przeprowadza obliczenia, jeśli okazało się to niepoprawnym rozumowaniem to "strzela" dalej. Niestety ta metoda nie sprawdza się zawsze (podobnie jak Twój skrypt).
Ale chylę czoła, bo dużo sudoku można nim rozwiązać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:39 |