![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od jakiegoś czasu mam niewielki kontakt ze smarty, które ponoć służy do oddzielenia kodu od layotu ale właściwie z moich doświadczeń co prawda niewielkich w tym zakresie, wnioskuje że zamiast instrukcji for napiszę {section} itp więc na pierwszy rzut oka według mnie to mam więcej roboty bo muszę zapoznac nowe instrukcje po to jedynie żeby zastąpić te z php, może ktoś ma jakieś racjonalne wytłumaczenie tego absurdu. Być może się myle, ale gdzie wtedy leży sens smarty? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no bo widzisz. w php przygotujesz tablice ktora bedzie zawierac np. informacje o uczniach: imie , nazwisko, srednia ocen....
ale ciebie nie interesuje w jaki sposob ona zostanie wyswietlona. Ty ja tylko przygotowales i przekazujesz do smartiego. a teraz w smartim ktos inny (albo ty) odbiera te tablice i obrabia tak jak mu sie podoba: Kod <table> {section .....} <tr> <td>{$user.imie}</td> <td>{$user.sredniaocen}</td> </tr> {/section} To jest oczywiscie banalny przyklad, ale taka jest mniej wiecej idea ps: przenosze no i moglbys sie wysilic na lepszy tytul. wkoncu masz jakis juz staz na forum no i luknij tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=4677&st=0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:22 |