![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mam problem. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Czy mozna zareagowac na wykonanie jakies akcji na stronie. Tzn. dokladnie chodzi mi oto ze: - tworze sobie plik - nasluguje "go" - w momencie kiedy moja babcia w USA sciagnie go za pomoca (np. getrighta, lub czegokolwiek innego) - wyskoczy mi napis ("Twoja babcia sciagnela plik"); Pytalem ludzi o php, ale nie bardzo sie da. Ja raczej mysalem nad nasluchiwaniem deskryptora pliku i w momencie gdy cos sie zdarzy wtedy zareagowac. Problem polega na tym ze php nie odswiezy strony, ani nie bedzie wiecznie czekal na sciagniecie (po prostu sie zakonczy) . Mozna by mlotkiem na wiecznej petli siezdziec i cos wymyslec, ale mam wrazenie ze JS by to zalatwilo. Tylko jak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat JS by to zalatwilo chyba nie bardzo... Cytat tym ze php nie odswiezy strony to sam odswiezaj Cytat Mozna by mlotkiem na wiecznej petli siezdziec i cos wymyslec IMHO: masz skrypt, ktory odczytuje download. Robisz przez feof" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i jesli wskaznik dojdzie do konca, to tworzysz na serwerze jakis tam plik. Potem za pomoca drugiego sprawdzasz (meta refresh), czy ten istnieje i voila. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:42 |