![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z linkiem do podstrony która znajduje się w dwóch katalogach. Może po kolei ;-). Jak wygląda sytuacja w katalogu ze stroną:
index.php /text/omnie.php /text/zdjecia.php /text/zdjecia/ja/ja.php W index.php ma następujący skrypt:
Wyświetla się zatem w oknie podstrona omnie.php. W adresie przeglądarki jest zaraz po adresie strony: index.php?dzial=omnie Na podstronie omnie.php jest link do podstrony zdjecia.php. Czyli : index.php?dzial&dzial=zdjecia Wyświetla się zamiast podstrony omnie.php Teraz moje pytanie. Jak powinien wyglądać link do podstrony ja.php która jest i musi być tam gdzie jest (mam na mysli katalog w którym się znajduje), a link do niej musi znajdować się na podstronie zdjecia.php ? Proszę o możliwie jak najszybszą pomoc Ten post edytował iyasiu 19.06.2006, 07:41:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze nic nie kapuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Dobra uprośćmy to i zacznijmy o początku:
Struktura katalogów i plików: index.php text/omnie.php text/zyciorys.php text/osiagniecia.php text/zdjecia.php text/linki.php obrazki/ text/zdjecia/ja/ja.php Skrypt w index.php
Mam index.php i w tym ten mój skrypt co jest wyżej. index.php + omnie.php -> index.php?dzial=omnie - zyciorys.php -> index.php?dzial&dzial=zyciorys - osiagniecia.php -> index.php?dzial&dzial=osiagniecia + zdjecia.php -> index.php?dzial=zdjecia - ja.php -> (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? + linki.php -> index.php?dzial=linki + -> to menu na stronie głównej index.php - -> to menu na konkretnych podstronach i wszystko działa ok, zauważ że wszystkie podstrony są w jednym katalogu (text). I nie było by problemu gdyby nie to że, chce do menu podstrony zdjecia.php dać stronę ja.php która znajduje się w w katalogu text/zdjecia/ja. Tu jak możesz zobaczyć, nie moge dać index.php?dzial&dzial=ja, ponieważ ja.php znajduje sie jeszcze w dwóch katalogach. I tu jest moje pytanie: Jak będzie wyglądać link do ja.php, tak aby nie zmieniać już kodu na stronie głównej ani struktur podstron ? ufff |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 06:19 |