![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: wroclaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam pytanie zawarlem w sumie juz w temacie. Chodzi mi o to czy za pomoca skryptu mozna doprowadzic do tego by formularz np o zalozenie konta pocztowego mozna wypelnic za pomoca skryptu np w php.czy wystarczy przypisac zmienym z formularza wartosci w skrypcie? np jak jakies pole dajmy na to Kod INPUT SIZE="15" MAXLENGTH="50" NAME="mailto" VALUE="[twój adres pocztowy]" a w skrypcie ustawiamy ze $mailto="jakistam@adres.com"; tylko jak zrobic zeby ten skrypt wypelnia ta strone z formularzem?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ja ciebie dobrze zrozumiałem, to chcesz aby php wpisywało coś w pola formularza... Powinieneś zapisywać to do zmiennej, a potem umieszczać w polu value, np:
[php:1:4b6b4972a8]<?php $wartosc = "jakas wartosc"; echo "<inpput type="text" name="nazwa" value="$wartosc">"; ?>[/php:1:4b6b4972a8] To powinno pomuc, ale jesli chodzi ci o cos innego, to sprecyzuj.... A jeżeli chcesz zdalnie wypełniać formularze... (bo pewnie o to ci chodzi... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) ), to musisz zajżeć do kodu strony z formularzem, sprawdzić jakie wartości maja pola formularza w atrybucie name, a następnie ze swojego skryptu przesłac do strony wynikowej te zmienne o takich samych nazwach... 8) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:10 |