![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co myślicie o naszych " kalekach " mamy jakiś szanse.? moim zdaniem nie!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tą wypowiedzią ściągnę gromy na moją głowę, ale chciałbym zapytać:
Dlaczego wszyscy mają tak wysokie oczekiwania wobec naszej reprezentacji? Przecież w ciągu ostanich 20 lat nasza reprezentacja na mistrzostwach świata nie osiągnęła kompletnie nic... Nie mamy w kraju ani zawodników ani trenerów z doświadczeniem z tego typu rozgrywek. Przecież i tak sukcesem jest to, że na te mistrzostwa się zakwalifikowaliśmy. A nawet więcej niż sukcesem - cudem, patrząc na częstotliwość zmian trenerów naszej reprezentacji. Problemem moim zdaniem jest to (nie tylko w piłce nożnej - vide Apoloniusz Tajner), że jak tylko coś się nie uda od razu musi polecieć czyjaś głowa (najczęściej trenera, bo przecież nie Bogu ducha winnych sportowców, którzy zamiast trenować biorą udział we wszystkich możliwych reklamach jakie im zaproponują). Słyszałem już wypowiedzi, i to bodajże z ust niejakiego pana Tomaszewskiego, że Janasa należy od razu po mistrzostwach zwolnić. Ale pytam się: czy to coś da? Na jego miejsce przyjdzie kolejny trener z doświadczeniem w podrzędnym (jak na warunki europejskie) klubie, który mistrzostwa świata/Europy oglądał, w najlepszym wypadku, z trybun. Zostanie okrzyknięty zbawcą naszej drużyny po jednym wygranym meczu z jakimś, za przeproszeniem, chujbekistanem czy inną republiką bananową, po czym znowu wszyscy będą oczekiwać że na mistrzostwach świata okaże się co najmniej drugim ś.p. Górskim. Ludzie! Nie tędy droga! Jak już kogoś zatrudniacie na stanowisko trenera reprezentacji dajcie mu się nauczyć pracy, którą ma wykonywać. Nie oczekujcie cudów! Niech przegra jedne mistrzostwa, niech zobaczy jakie błędy popełnił i niech wyciągnie wnioski. Jak się czegoś nauczy teraz, to na następnych mistrzostwach na pewno będzie lepszy niż pierwszy z brzegu gamoń wzięty "z ulicy". No! Ale mi ulżyło (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Możecie mnie teraz zabić, ale przyznajcie, że chociaż w części tez postawionych wyżej mam trochę racji. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:01 |