![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat We are glad to finally unveil the Zend Framework project. We have worked hard in the past few months with our partners and the community to get to this stage. We believe the Zend Framework can already be of great use to php developers, although we still have a lot of work ahead of us. Jestem ciekaw, czy choć trochę ustandaryzuje to proces budowania aplikacji w php. W każdym razie php w końcu się doczekało swojego oficjalnego frameworka: http://framework.zend.com/download |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem skad poglad niektorych osob na to, ze to nie framework.
.NET to takze zbior klas, luzno lub mocniej zwiazanych ze soba. Mnie tylko jedno przeszkadza we wspolczesnych frameworkach. Brak porzadnych dokumentacji. Zend Framework wypada tutaj srednio. Nie znalazlem infromacji o instalacji, wymaganiach etc. Czesc dokumentacji jest tylko zaczeta, wiec trzeba badac fuinkcjonalnosc po omacku. To zdecydowanie mnie odstrasza od takich pozycji. Tak samo jak z Prado - bardzo ciekawie sie zapowiada 3cia wersja tego srodowiska, ale coz... dokumentacja jest o kant stolu potluc. Brak prostych przykladow, ktore byly by w pelni opisane. Dlatego do ZF narazie tez podchodze z dystansem. Niech sie chlopaki rozkreca i przygotuja porzadna dokumentacje. Wtedy bedzie mozna sie za to wziasc i sprawdzic jak to dziala w "realnym swiecie". Poki co dla mnie jest to tylko ciekawostka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:23 |