![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tabelę w której pierwsza kolumna to identyfikatory. w jednym z folderów są pliki o nazwach takich jak te identyfikatory, z tym że nie dla każdego wpisu w bazie jest taki plik. chciałbym terez wybierać losowo 3 wpisy dla których istnieje ten plik, na razie przyszło mi do głowy coś takiego (kod na razie tylko teoretyczny, nie sprawdzałem go)
tutaj najpierw wybieram wszystkie rekordy i potem dopiero sprawdzam po kolei czy istnieje plik. czy da się to zrobić jakoś prościej tak żeby nie wykonywać tylu pętli? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a czy nie moglbys zsynchronizowac tych danych? napisz skrypt co przeleci po bazie, sprawdzi czy sa dane pliki i jak nie ma to kasuje wpis z bazy lub ustawia odpowiednie pole na null. a potem do losowania to juz tylko po bazie lecisz. Wydaje sie, ze w tej chwili jest sytuacja troche nie teges, ze ci sie dane tak roznia i tak raczej byc nie powinno
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy nie moglbys zsynchronizowac tych danych? napisz skrypt co przeleci po bazie, sprawdzi czy sa dane pliki i jak nie ma to kasuje wpis z bazy lub ustawia odpowiednie pole na null. a potem do losowania to juz tylko po bazie lecisz. Wydaje sie, ze w tej chwili jest sytuacja troche nie teges, ze ci sie dane tak roznia i tak raczej byc nie powinno nie rozpisując się i nie wnikając w szczegóły: powinno być tak jak teraz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:43 |