![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam. Jeśli nie, to przepraszam.
Od zawsze używałem Windowsa (w tej chwili xp), ale męczą mnie już ciągłe awarie, błędy i potrzeba ciągłego przeinsalowywania systemu. Dostałem Linuxa Aurox i zastanawiam się nad instalacją. Komputera używam właściwie do wszystkiego (internet, pisanie w php/mysql, czasem gry, muzyka, filmy. Co mi poradzicie? Dlaczego warto lub nie warto instalować Linuxa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważam, że słuszna jest znajomośc podstawowych funkcji, nazw itp.
Ale głowa nie jest od tego aby pamiętać wszystko to co jest napisane w manualu, po to on jest manualem, aby nie trzeba było wszystkiego pamiętać. Proste porównanie, to wskarz mi prawnika który zna wszystkie ba do tego aktualne chodźby orzeczenia, żaden nie zna nawet aplikant tuż przed egzaminem sędziowskim. Owszem zna zależności wie co gdzie szukać w ten sposób tak samo moim zdaniem używa się php i każdego innego języka, a nie przez pamiętanie wszystkich możliwych funkcji i poleceń. Cytat Znajomość poleceń powłoki to tylko bycie trendy? No może. W takim razie napisanie prostego skryptu w bashu i wrzucenie go do crona to już szczyt trendowatości (czy jak to tam odmienić)! Tak jest to moim zdaniem zawracanie sobie głowy. Odmiana "trendowatości" chyba jest dobra (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jest to moim zdaniem zawracanie sobie głowy. Kurczę, znowu zdawało mi się, że mnie przekierowało na forum.filipinka.pl, ale nie, to nadal forum programistyczne... Teraz, jak ktoś mnie będzie pytał "jak odpalać skrypty o tej czy o tamtej godzinie codziennie", albo "jak automatycznie aktualizować stronę" to powiem: "nie zawracaj sobie głowy". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 02:46 |