![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam. Jeśli nie, to przepraszam.
Od zawsze używałem Windowsa (w tej chwili xp), ale męczą mnie już ciągłe awarie, błędy i potrzeba ciągłego przeinsalowywania systemu. Dostałem Linuxa Aurox i zastanawiam się nad instalacją. Komputera używam właściwie do wszystkiego (internet, pisanie w php/mysql, czasem gry, muzyka, filmy. Co mi poradzicie? Dlaczego warto lub nie warto instalować Linuxa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezu! Płaczecie jak stare babcie! To jest forum dla programistów czy dla gospodyń domowych?!
"Nie mogę doinstalować tego to a tego" - "po co ludzie wymyslili myszkę" - "tego apache'a tro ja już mam czy jeszcze nie mam?", "no i ten branżowy żargon: co to jest paczka" Na to jest tylko jedna odpowiedź; RTFM! "KDE jest powolne", "mój win wygląda jak MacOs, a linux jak spychokoparkaOS" - mam zainstalowane FreeBSD na celeronie 500 z 128MB ramu. Przezroczystości, podświetlenia (lubie to wiec mam), poza tym serwer www i samby. Nie mówię, że śmiga, ale znajdźcie mi windowsa, który to pociągnie na tym sprzęcie i będzie tak wyglądał. "A ja to nie potrafie uzywac gimpa tylko photoshopa (tudzież inne drogie oprogramowanie)" - a ja się zapytam: legalnego masz?.. Na koniec jedno słowo. Zrozumiałbym, gdyby takie głupoty pisali nowicjusze, nieobeznani z komputerami i oprogramowaniem, ale nie moderatorzy na forum programistycznym!!! Nie twierdzę, że ten, czy inny system jest lepszy od drugiego. Za każdym przemawiają argumenty za i przeciw, ale do ciężkiej choroby, niech te argumenty będą rzeczowe. @mike_mech: sorry, ale opis problemów na jakie się natknąłeś... Założę się, że gdyby ktoś pisał tak o programowaniu w php zamknąłbyś mu wątek, wywałił do śmietnika i dał ostrzeżenie... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:27 |