![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam. Jeśli nie, to przepraszam.
Od zawsze używałem Windowsa (w tej chwili xp), ale męczą mnie już ciągłe awarie, błędy i potrzeba ciągłego przeinsalowywania systemu. Dostałem Linuxa Aurox i zastanawiam się nad instalacją. Komputera używam właściwie do wszystkiego (internet, pisanie w php/mysql, czasem gry, muzyka, filmy. Co mi poradzicie? Dlaczego warto lub nie warto instalować Linuxa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiecie - ja Linuxa widze ostatnio troche inaczej. Dla mnie Linux to taki nowoczesny DOS (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Instalacja jakiegos mniej znanego urzadzenia to odrazu hardcore. Edycja plikow konfiguracyjnych - po co czlowiek wymyslil myszke - ktos mi to wytlumaczy ?
Ja osobiscie nie znosze takiego babrania sie, doinstalowywania jakis pierdol, aby moc normalnie pracowac. Prosty problem jest ze speedem myszki ktory mam w Windowsie na maxa - Linux - juz musze edytowac jakis zakichany tekstowy plik przez konsole. Ja Linuxa zainstaluje - ale wtedy kiedy dojdzie do poziomu Windowsa jesli chodzi o komfort pracy. Kiedy nie bedzie musial niczego doinstalowac, edytowac jakis tekstowych bzdur. Kiedy bede mogl sobie klasycznym instalatorem zainstalowac oprogramowaie a nie przez gowniania konsole. Pozatym co zdazylem zauwazyc podczas krotkiego pobytu Ubuntu na moim laptopie - KDE jest powolne kiedy ladnie wyglada - mojemu Windowsowi pod wzgledem wygladu blisko do MACOSa. Mam Winde zmodyfikowa przez jadro bez zadnego zewn softu - boje sie pomyslec co bedzie jakbym KDE doprowadzil do takiego stanu :| Linuxowi brak porzadnego srodowiska do C - z debuggerem klasy Visual Studio - ot nastepny minus - niby pierdola a dla mnie bardzo znaczaca. I nie wspominajcie mi o jakis debuggerach konsolowych bo sie zsikam ze smiechu. Pozatym bardzo wazne aspekty przytoczyl DeyV z ktorymi sie w pelni zgadzam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował NuLL 4.06.2006, 21:40:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:48 |