![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kochani!
Jak zrobić blokadę, aby np. przy update skrypt nie wykonał więcej niż 1 proces? Chodzi mi o to, że na przykład ktoś edytuje artykuł i wciska "zmień". I jest funkcja update() i aby była blokada, że może wykonać tylko i wyłącznie jeden proces i będzie on właśnie update? Mam taki problem, że już drugi raz zdarzyło mi się, że przy updatowaniu pozmieniał wszystkie wpisy w bazie :/ mimo że miał warunek WHERE id_uzytkownika=$idusera AND numer_artykulu=$edytowany_artykul_numer BARDZO WAS proszę o pomoc, życzliwe rady i jakby była możliwość o jakieś przykłady Z poważaniem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat wiele razy byl na tym forum, poszukaj. Najprosciej zrobic przeladowanie lub zapisywac w sesji ze juz taka czynosc zostala wykonana.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Temat wiele razy byl na tym forum, poszukaj. Najprosciej zrobic przeladowanie lub zapisywac w sesji ze juz taka czynosc zostala wykonana. Właśnie o to chodzi, że jest zaraz po update(); echo "<script>location.href='index.php'</script>"; Skrypt działał przez kilka miesięcy bez zarzutu, aż nagle po jednej edycji jakiegoś użytkownika (trudno stwierdzić którego, bo wszystko się pozmieniało) edycji nie uległ tylko jeden artykuł, ale wszystkie (takie same tytuły, taki sam tekst, ta sama kategoria). Skrypt nawet nie zdołał dojść do przekierowania lub sprawdzenia sesji. Wykonał update (pomiając warunki WHERE) dla wszystkich wpisów w bazie, dopiero jak skończył wykonał przekierowanie. I stąd moje pytanie czy jest jakaś możliwość nakazania przy UPDATE, aby wykonał daną czynność tylko i wyłącznie raz i zakończył. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 10:32 |