![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam. Jeśli nie, to przepraszam.
Od zawsze używałem Windowsa (w tej chwili xp), ale męczą mnie już ciągłe awarie, błędy i potrzeba ciągłego przeinsalowywania systemu. Dostałem Linuxa Aurox i zastanawiam się nad instalacją. Komputera używam właściwie do wszystkiego (internet, pisanie w php/mysql, czasem gry, muzyka, filmy. Co mi poradzicie? Dlaczego warto lub nie warto instalować Linuxa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z Ubuntu. U mnie jest tak, ze programy na uruchamiaja sie wyraznie dluzej niz na XP, jednak juz po uruchomieniu dzialaja duzo lepiej. Oprocz tego, jesli jakis program sie zawiesi, cala reszta dziala bez problemu - a pod Winda roznie bywalo. Jesli idzie o pisanie w php, Quanta odpowiada mi bardziej niz kazdy darmowy edytor pod Windowsa (przynajmniej z tych z ktorych korzystalem).
Jeszcze jedna, jak dla mnie bardzo znaczaca rzecz, zdalny pulpit przez NX Clienta chodzi mi znacznie szybciej pod linuxem. Jednak brakuje mi pod linuxa programu graficznego.. Gimp do mnie nie przemawia, a nie ma zadnej alternatywy rozsadnej (przynajmniej nie znam - jesli znacie to napiszcie). Pixel32 kosztuje nieduzo, ale jak na razie jest pelen bugow. Macormedia niestety nie wydaje zadnych aplikacji pod linuxa.. Brakuje jeszcze komunikatora z prawdziwego zdarzenia. Korzystam z Gajima, lecz nie umywa sie on do mirandy, czy nawet Tlenu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:53 |