![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze zmianą pól w bazie, dla wielu rekordów. Wyświetlam w formularzu rekordy z bazy i dla każdego z nich chce zmieniać jedno pole. Nie wiem jak powiązać to pole z rekordem, skoro w formularzu nie wpisuje danych i do zmiennej wrzucam pustą wartość.
Wyświetlam imie i nazwisko i chce zmienic nieobecnosci. Proszę o pomoc ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo Cię rozumiem. Ty chcesz żeby na jedej stronie zmieniać pole nieobecności dla wielu uczniów?
Jeżeli tak to ja to zrobiłbym tak, że przy polu "nieobecności" dopisałbym nazwisko ucznia czyli Kod <input type=tekst name=nieobecnosci_$row["nazwisko"]> Potem sprawdziłbym czy pola te są wypełnione (czyli funkcją empty). Jeżeli tak to wysłać należy do bazy, jeżeli nie to kolejny rekord (wszystko w pętli. PS. Jeżeli robisz echo w cudzysłowach (") to nie musisz stosować kropek dla zmiennych. Robi się tak dla apostrofów (') co jest szybszą metodą. -------------------- [gg:8166107][jid:mmatheww@jabberpl.org][mail:mat.wojcik[at]gmail.com][www: http://mwojcik.pl]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:34 |