![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam @ll. Mam sobie taki zegarek:
Chcialbym zeby godzina "chodzila" tzn w tej chwili pokazuje tylko godzine zaladowania strony. Chcialbym zeby sekundnik i minutnik zmienial sie np. zgodnie z zegarem systemowym. Probowalem zrobic cos takiego:
Ale to dalej nie dziala:( Jesli ktos ma jakis pomysl jak to rozwiazac to prosze o podpowiedz. Z gory dziekuje i pozdrawiam, Lukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli mi laikowi wolno podpowiedzieć to proszę - u mnie działa:
<script LANGUAGE="JavaScript"> function Zegar() { Teraz = new Date(); Godzina=Teraz.getHours(); Minuta=Teraz.getMinutes(); if (Minuta<10) Minuta="0"+Minuta; Sekunda=Teraz.getSeconds(); if (Sekunda<10) Sekunda="0"+Sekunda; Czas=Godzina+":"+Minuta+":"+Sekunda; Dzien=Teraz.getDate(); Miesiac=Teraz.getMonth()+1; Rok=Teraz.getYear(); if (document.layers) Rok+=1900; Data=Dzien+"."+Miesiac+"."+Rok; document.Zegar.Czas.value=Czas; document.Zegar.Data.value=Data; Timer=setTimeout("Zegar()",1000); } </SCRIPT> a na stronie coś takiego: <form class="xxxxx" name="Zegar">Czas: <INPUT class="xxxx" TYPE=Text NAME="Czas" SIZE=9> Data: <INPUT class="pokaz_czas" TYPE=Text NAME="Data" SIZE=9></FORM> Ten post edytował tuzil 26.05.2006, 22:52:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:00 |