![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w dobrym miejscu pytam. Jeśli nie, to przepraszam.
Od zawsze używałem Windowsa (w tej chwili xp), ale męczą mnie już ciągłe awarie, błędy i potrzeba ciągłego przeinsalowywania systemu. Dostałem Linuxa Aurox i zastanawiam się nad instalacją. Komputera używam właściwie do wszystkiego (internet, pisanie w php/mysql, czasem gry, muzyka, filmy. Co mi poradzicie? Dlaczego warto lub nie warto instalować Linuxa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dorzucę tylko tyle:
Parę miesięcy temu kupiłem gazetkę w 2x DVD (kupa środowisk programistycznych etc). Był tam kurs php + MYSQL. Autor powiedział, że pisze dla php 4. W pierwszej klasie napotkałem słówko 'static' przy składowej nierozpoznawane przez wersję 4. (przynajmniej ja nie przypominam sobie, żeby działało) Winodws: OK - wszysko działa Linux: Fatal... Cóż. wolę zosta ostrzeżony od razu, niż męczyc się i szukac błędów w kodzie. Fakt jest jednak taki, że nawet siedząc na linuxie trzeba czasami włączyc Explorera, zeby przetestowac. Bardzo długo używałem Windowsa. potrafię go skonfigurowa znakomicie. Jeszcze nie widziałem komputera, na którym KDE chodziłoby szybciej niż Windows. Jest po prostu szybszy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 15:10 |