![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Od jakiegoś czasu zastanawiam się jak lepiej pisać większe skrypty, tzn czy ograniczając do kilku plików (chodzi mi o pliki wywolywane przez usera w przegladarce) tak jak jest to w IPB, czy kazda 'funckje (logowanie, wylogowanie, rejestracja) w osobnym pliki tak jak ma to miejsce w phpfussion, jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Pozdravki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie logiczny podzial katalogow wyglada mniejwiecej tak:
Kod /actions - uzywa tego co w models i classes /models - wszystko co ma kontakt ze zrodlem danych i na nich operuje /classes - klasy /configs - konfigi /filters - przed i po skrypcie includuje to stad. /pre /after /cache - na smieci smartowe i inne /templates index.php - standard panel.php - zwyczajowo bo potrzebny czasem jest :) index.php - includuje calosc plików (wiem ze to nie jest optymalne ale.... olalem to:) -a tak po prawdzie to napisalem skrypcik ktory sklada wszystkie .php do jednego pliku i potem tylko on jest includowany ) - uruchamia wszystko w filters/pre - uruchamia akcje ktorej zada user - uruchamia wszystko w filters/after i domyslnie display'uje smarta na ekran |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 01:26 |