Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Instalacja php POMOCY, Zaczynam z php i jestem zupeBnie zielony...
-ODIDAS-
post 24.05.2006, 17:21:26
Post #1

Goście

Prosze, blagam o pomoc.
W dniu dzisijeszym zaczalem szybki start nad budowaniem stron internetowych za pomoca php. Odziwo ksiazka ktora dzis kupilem jest napisana zrozumialym jezykim o tyle juz na wstepie pojawil sie problem. Dotyczy on otwierania plikow z rozszerzeniem ".php". Prosze mi powiedziec co powinienem zainstalowac, sciagnac na swojego dyskacza abym nie musial placic za serwer, a plik mogbym ogladac w przegladarce INTERNET EXPLORER.
Czekam na odpowiedz.
Dziekuuje....
Daniel
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
plisek
post 24.05.2006, 18:43:32
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

no to powiem tak:

primo: musisz sprawdzic jaki katalog jest ustawiony jako localhost, albo po wpisaniu do wyszukiwarki feazy: localhost powinna przywitać Cię strona głowna zainstalowanego serwera. Jezeli tak sie nie stanie to masz problem z serwerem ;/

secundo: czytanie dokumenetacji to nic strasznego, znajdz plik help albo readme i poczytaj, bo do konca nie wiem co masz zainstalowane ostatecznie, wiec i pomoc jest troche "na około" Ostatecznie jest jeszcze nieśmiertelne google aaevil.gif

(nie wiem jak jest po trzecie, wiec)3: Twoja stronka działa, ale poczytaj troche o składni

4: pamietaj o zapisywaniu stron z rozszerzeniem php, a nie html, bo to tez dość czesty błąd

pozdr

--------------------
ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:24