![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem mianowicie jak można przerobić ten skrypt tak aby był możliwy podział na strony wraz z możliwością wyboru strony np.: << < 1 2 3 [4] 5 6 7 > >> I żeby na stronie było wyświetlane np. tylko 15 wierszy tej tabelki. Dzięki z góry.
PS: Wiem że na forum dużo tego jest ale mi jest potrzebny akurat ten skrypt (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja nie będę taki zły, podam swój sposób zaimplementowany w smarty:
Kod {if $data.info.pages gt 1} Oczywiście $data.info.page to aktualna strona, a $data.info.pages to<hr /> {math equation="page - 2" page=$data.info.page format="%d" assign=npage2} {math equation="page - 1" page=$data.info.page format="%d" assign=npage1} {math equation="page + 2" page=$data.info.page format="%d" assign=page2} {math equation="page + 1" page=$data.info.page format="%d" assign=page1} {if $npage1 gte 1} {if $npage2 gte 1} {if $npage2 gt 1}<a href="?id={$page.page_id}&news_page=1">[1...]</a> {/if}<a href="?id={$page.page_id}&news_page={$npage2}">[{$npage2}]</a> {/if}<a href="?id={$page.page_id}&news_page={$npage1}">[{$npage1}]</a> {/if} [{$data.info.page}] {if $page1 lte $data.info.pages} <a href="?id={$page.page_id}&news_page={$page1}">[{$page1}]</a> {if $page2 lte $data.info.pages} <a href="?id={$page.page_id}&news_page={$page2}">[{$page2}]</a> {if $page2 lt $data.info.pages} <a href="?id={$page.page_id}&news_page={$data.info.pages}">[...{$data.info.pages}]</a> {/if} {/if} {/if} {/if} Reszta zmiennych się nie liczy. Ten post edytował Jabol 18.05.2006, 19:25:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:05 |