Pytanie może naiwne ale zaklopsiłam się w temacie...
Mam dwie tablice. "TabAA" jest tabelą główną i "TabBB" która ma zapisany "IdUczna" potem "Imie" potem "Nazwisko" potem "Uwagi".
Zrobiłam taką strukturę tabeli wynikowej na stronie WWW. Potrzebuję tylko mieć kasowanie rekordów z tabeli "TabAA". Nie wiem jak dołożyć (tak tylko bay było widać) dane z tabeli"TabBB" określające Imię, Nazwisko i Uwagi (na podstawie IdUcznia.
=================
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<HTML>
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<TITLE>Czytanie z bazy danych</TITLE>
</HEAD>
<STYLE TYPE="text/css">
table {
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 14px;
}body {
background: #EDEDD7 url(file: AmenuBo_10.jpg);
}
:link { color: #077107 }
:visited { color: #077107 }
:active { color: #FFFF40 }
</STYLE>
<?php
die ("Nie można poł±czyć się z MySQL"); die ("Nie można poł±czyć się z baz± DANYCH");
if ($co == 'dodaj') { // dodawanie rekordu
if ($IdUcznia && $UwagaGL && $KtoWpisal && $DataAA && $DataBB) {
$query = "INSERT INTO harcerze (Nr, IdUcznia, ";
$query .= "UwagaGL, KtoWpisal, DataAA, DataBB) VALUES ('', '$IdUcznia', '$UwagaGL', '$KtoWpisal', '$DataAA', '$DataBB');";
}
} elseif ($co == 'skasuj') { // kasowanie
("DELETE FROM harcerze WHERE Nr = '$id';");
}
$wynik = mysql_query ("SELECT * FROM harcerze WHERE KtoWpisal = 'SB' or KtoWpisal = 'ZB' ORDER BY IdUcznia;") or
die ("bł±d w pytaniu");
print '<HR><BR> <b>Usuwanie WPISÓW !!!!!</b><BR><BR>';
print "<TABLE CELLSPACING=0 CELLPADDING=1 BORDER=1 WIDTH=70%>"; print "<TR><TD><B>Nr żurawia</B></TD><TD><B>Miejsce pracy i ew. uwagi</B></TD><TD><B>Data od:</B></TD><TD><B>Data do do:</B></TD>";
print "<TD><B>Kto wystawił</B></TD><TD></TD></TR>\n";
$id = $rekord[0];
$IdUcznia = $rekord[1];
$DataAA = $rekord[4];
$DataBB = $rekord[5];
$KtoWpisal = $rekord[6];
$UwagaGL = $rekord[7];
print "<TR><TD align=center>$IdUcznia</TD><TD>$UwagaGL</TD><TD>$DataAA</TD><TD>$DataBB</TD><TD align=center>$KtoWpisal</TD><TD align=center>"; print "<A HREF=\"indexSB.php?co=skasuj&id=$id\">skasuj</A></TD></TR>\n"; }
?>
</BODY>
</HTML>
=================
Pozdrawiam i dzięki [nie denerwujcie się na mnie :-) ]
Alina
alina.giers@wp.pl
__
Prosze uzywac BBcode.
Proponowalbym tez rejestrację na forum - przydaje się.
ActivePlayer