![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak, wedlug Was, lepiej zagniezdzac style w dokumencie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak napisał @sf, ile głów tyle koncepcji. wybierzesz sam.
moje podejście: - strona www ma elementy wspólne na każdej podstronie - chociażby osadzenie layoutu czy jakieś główne menu, więc common.css z tym wszystkim - jeżeli np. strona główna wygląda inaczej niż kolejne, daje index.css + subpage.css - jeżeli jakaś podstrona ma wiele elementów które odróżniają ją od innych, dostaje własny css, np. gallery.css - zdarza mi się używać ConditionalComments dla IE, więc bywa też ie.css wszystko śmiga fajnie i bezproblemowo. zbudowałem mini loader styli, wiec z poziomu php daje np. LoadStyle('index'); Dzięki temu na stronie głównej nie mam informacji o stylach potrzebnych do galerii, bo: a) nie są mi tam potrzebne, b) po co obciążać usera koniecznością pobierania niepotrzebnych danych? pozdr. eee, czyli odpowiadając na twoje pytanie - zdecydowanie klika dołączanych zależnie od podstrony :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:55 |