![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam następujący problem, chcem z obrazka jpeg wyciągnąć dane o ISOSpeed napisałem taki skrypt:
Kod <? $exif = exif_read_data('test3.jpg', 'Exif'); echo $exif['Model']; echo "<br>"; echo $exif['DateTime'];echo "<br>"; echo $exif['ExposureTime'];echo "<br>"; echo $exif['ISOSpeedRatings'];echo "<br>"; echo $exif['FNumber'];echo "<br>"; echo $exif['FocalLength'];echo "<br>"; ?> ale niestety miejsce gdzie ma się pojawić informacja o ISOSpeed jest puste, tak jak by ISOSpeedRatings wogóle nie działało, może mi ktoś pomóc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazlem cos nowego poniewaz tamte rozwiazania mnie nie zadowalaly.
Mianowicie cos takiego: http://www.sentex.net/~mwandel/jhead/ napisany w jezyku c tylko nie moge napisac teraz skryptu ktory wykonal by mi operacje po wpisaniu czegos takiego: Kod <?php $jhead = "usr/bin/jhead"; $image = "test1.jpg"; $command = "$jhead -exonly $image"; echo "$command"; ?> Ale wyskakuje mi tylko napis "usr/bin/jhead -exonly test1.jpg" moze mi ktos podpowiedziec jak to uruchomic? Bo ja jestem zielony w php. edit: Juz sam doszedlem: Kod <?php
$PicFile = "c:/test1.jpg"; exec("/usr/bin/jhead $PicFile", $OutputArray); $OutputString = implode($OutputArray, " "); print "<b>$OutputString</b>"; ?> Ten post edytował Regss 9.05.2006, 23:47:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:40 |