![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie - co jest nie tak - od 3 miesiecy poszukje do zasilenia zespolu 2 programistow - odzewu prawie wcale - oferty umieszczane wszedzie gdzie sie tylko - chodzi o stala prace w warszawie w calkiem sporej firmie rozwijajacej sie z dobrym wynagrodzeniem i dobrymi warunkami - jednak chetnych jak na lekarsto. Wiec moze mi ktos odpowie gdzie sa ci bezrobotni - gdzie sa ci programisci ktorzy nie maja co robic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem ze wakacje sie zblizaja - ale chyba wszyscy nie wyjechali. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
niestety wszyscy wiemy ze o dobrych pracownikow jest ciezko ... ba nawet bardzo ciezko. Wszystko zalezy od definicji DOBRY PRACOWNIK i od okreslenia DOBRYCH ZAROBKOW.
prawda jest taka ze kazdy z nas musi sie najpierw wykazac wlasna wiedza, zaangazowaniem, odpowiedzialnoscia i samodzielnoscia. Wtedy dopiero pracodawca zdecyduje czy dac wiecej czy nie dac wiecej keszu. W moim wypadku bywało dwojako: stawałem i staje po obu stronach barykady. Jestem osobą walcząco o stanowisko programisty jak i sam zlecam lub tez proboje zatrudnic. Nie chce tutaj mowic o kosztach bo to poprostu mija sie z celem - albo ktosz szuka pracownika i chce go miec (czyli stac go na niego ) albo kombinuje i tu juz przyszly pracodawca decyduje co dla niego jest kosztem. Wystarczy ze to bedzie praca zdalna i czesc kosztow odpada - albo zyczenie rpacowinka w zakresie komorki, doplaty do anjmu mieszkania - i juz koszty rosna .... zatem nie ciagnijmy tego tematu. zyczenia programistow sa rozne ale malo ktory daje cos wiecej z siebie niz musi ... niestety. Malo w nich zaangazowania. W moim przypadku jest jeszcze gorzej bo piszac aplikacje CRM nie chce oddawac calosci kodu w "obce rece" male dzielo ma sie pozniej pojawic na sieci jako ladny ZIP. pozostaje jeszcze kwestia zrozumienia kodu ( z czym i ja mam czasami problemy) ... jak widac watpliwosci przy zlecaniu czesci pracy innemu programiscie rodzi sie duzo ... koszt w tym wypadku nie jest czyms strasznym. najgorzej jest zaufac, ze bedzie on pracowity, terminowy i odpowidzialny. Z tym mam najwieksze problemy :-(. patrzac na rynek, ktory tak jak mowi patS zmienia sie bardzo dynamicznie widze wielkie mozliwoci dla zespolu programistow (php), programistow (XHTML, JS, CSS) i grafikow. Zespol musi sie skladac z około 10 osob i napewno siebie wykarmia jak i swoje rodziny. zlecen na sieci jest od groma. zakladajac firme zostala przez nas (wspolnikow) przyjeta lista celow: - wiekszosc naszych nowych klientow musi byc z polecenia (czyli zadowolenia u klientów ktorych obslugujemy na biezaco) : i to dziala, nie oglaszamy sie, nie startujemy w 10 przetargow a klientow mamy - zasada malej lyzki: czyli po malu malymi krokami do przodu nabieramy lyzka, a nie chochla .... jak mawia moja znajoma jezeli "lykniemy" odrazu cos wielkiego napewno szybko stanie nam w gardle ... i to rowniez dziala przez rok naszej dzialalnosci, "utarlismy sie" na wzajem, wiemy jakie sa nasze moce przerobowe, wiemy na ile nas stac i wiemy ze siedzenie non stop przy kompie (choc jest pasja) nie jest zdrowe. i teraz przxychodzi powoli czas kiedy rozgladamy sie za pomoca, za programista ... i kazdy z nas ma wielkie obawy :-) alez sie rozpisalem ... pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:41 |