![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie - co jest nie tak - od 3 miesiecy poszukje do zasilenia zespolu 2 programistow - odzewu prawie wcale - oferty umieszczane wszedzie gdzie sie tylko - chodzi o stala prace w warszawie w calkiem sporej firmie rozwijajacej sie z dobrym wynagrodzeniem i dobrymi warunkami - jednak chetnych jak na lekarsto. Wiec moze mi ktos odpowie gdzie sa ci bezrobotni - gdzie sa ci programisci ktorzy nie maja co robic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem ze wakacje sie zblizaja - ale chyba wszyscy nie wyjechali. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dorzuce jeszcze swoje kilka groszy...
"atrakcyjne wynagrodzenie" często spotykany zwrot w ogłoszeniach. Co się za tym kryje? Moje doświadczenie z tym akurat jest śmieszne. Moj poprzedni pracodawca stracił świetnego grafika. Poszło o kase, po okresie próbnym nie dostał podwyżki, layouty które projektował były super, były i miłe dla oka i intuicyjne (człowiek zajmował się jeszcze rozmieszczaniem informacji na stronie) Poszło ogłoszenie na to samo stanowisko... "Atrakcyjne wynagrodzenie" hehe, nie wiem czy 1400 za tyle godzin przepracowanych w trakcie pracy jak i poza nią można nazwać atrakcyjnym wynagrodzeniem. Co więcej pracodawca myślał, że to jest dużo jak na grafika. No chyba oszaleje. Trudno, żeby człowiek który zna się na rzeczy dostawał grosze. Za tą kwote ledwo opłaci sobie szkołę/mieszkanie/rachunki, a na życie? A żeby wyjść sobie gdzieś? Pracodawca nie myśli, nie zdaje sobie sprawy z tego, że jego pracownik też od czasu do czasu chciałby wyjść na piwo, albo wyjechać na weekend? Takie ot (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeśli chodzi o pracę dla programistów to podzielam wasze zdanie, ciężko o dobrego programiste. W innym poście na forum.php.pl opisałem chbya to co sie działo u mnie w poprzedniej firmie. Po prostu nie było kompententych ludzi na to stanowisko. Pozdrawiam Ace |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 19:56 |