![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie - co jest nie tak - od 3 miesiecy poszukje do zasilenia zespolu 2 programistow - odzewu prawie wcale - oferty umieszczane wszedzie gdzie sie tylko - chodzi o stala prace w warszawie w calkiem sporej firmie rozwijajacej sie z dobrym wynagrodzeniem i dobrymi warunkami - jednak chetnych jak na lekarsto. Wiec moze mi ktos odpowie gdzie sa ci bezrobotni - gdzie sa ci programisci ktorzy nie maja co robic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem ze wakacje sie zblizaja - ale chyba wszyscy nie wyjechali. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(orson @ 2006-04-29 09:42:25) firma w której pracuje szuka pracowników od 6 miesięcy ... nie chodzi nawet o to że jest 2-4 kandydatów na tydzień ... chodzi o to że oni przychodzą na jasno określone stoanowisko pracy, dostają kilka pytań z linuxa, test z tworzenia w środowisku www (prosty javascript, operacje na arrayach w php oraz prosta klasa, ułożenie 2 zapytań w SQL) i _mało_ kto rozwiązuje wszystkie zadania ... o poprawności wszystkich rozwiązań nawet nie wspomnę ... to że ktoś studiował informatykę na uniwersytecie albo jest po technikum niestety nie robi z niego programisty ... nie żartuj... czy mógłby ktoś zapodać taki przekładowy teścik dla osoby na stanowisko programisty? Zawsze mnie to intrygowało. Z tego co mówisz/piszesz to taki teścik nie powinien być ciężki - ale nigdy nie wiadomo, wszystko zależy od szczegółów. Wracająć do meritum... Dalej pozostanę przy swoim że chodzi tu o strach. W przypadku przeprowadzki napewno będzie problem ze znalezieniem mieszkania - czy Wasza firma pomoże takiej osobie ze znalezieniem lokum, pokozanie okolicy itp. Pracodawca szuka kogoś na stałę, więc studenci dzienni odpadają na starcie. Gdyby nie te studia to bym porozsyłał ze 200 cv i lm do firm. Większość pewnie już wyjechała poza Polskę... ps. pierwszy raz widzę aby pracodawca narzekał na brak pracowników (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:45 |