![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie - co jest nie tak - od 3 miesiecy poszukje do zasilenia zespolu 2 programistow - odzewu prawie wcale - oferty umieszczane wszedzie gdzie sie tylko - chodzi o stala prace w warszawie w calkiem sporej firmie rozwijajacej sie z dobrym wynagrodzeniem i dobrymi warunkami - jednak chetnych jak na lekarsto. Wiec moze mi ktos odpowie gdzie sa ci bezrobotni - gdzie sa ci programisci ktorzy nie maja co robic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem ze wakacje sie zblizaja - ale chyba wszyscy nie wyjechali. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coz wydaje sie ze moje doswiadczenia i mojej firmy sa zupelnie inne niz opisywane tutaj.
1. Nie patrzymy, ani ja, ani firma na papierowe doswiadzczenie - nie liczy sie wyksztalcenie - uczelniani programisci - co z przykroscia musze przyznac nie wiedza za wiele - liczy sie kilka rzeczy: - ambicje, - chec nauki, - jakies doswiadczenie, 2. Niestety co do informacji o wynagrodzeniu - nie mozna tego okreslic - przykladowo zakladamy ze chcemy przeznaczyc na etat kwote x, ale okazuje sie ze kandydat nie potrafi tego co mowil, czy cos innego ale ma cos w sobie wobec tego mozemy mu zaproponowac kwote y bez koniecznosci tlumaczenia dlaczego jest to mniej niz pisalismy i nie ryzykujemy posadzenia o oszustwo, znow deklarujac kwote x mozemy odstraszac ludzi zdolnych ktorzy sa zainteresowani jednak chcieliby kwote z ktora mozemy im dac bo sa tego warci. Dlatego tez moim zdaniem umieszczanie kwoty w ogloszeniu nie ma sensu 3. Ludzie ktorzy szukaja pierszej pracy maja opory takie zapewne jak ja - nie wiem jak w innych regionach jednak w warszawie bardzo popularne sa alternatywne rodzaje zatrudnienia nie tylko etat - w rzeczywistosci oferty te nie roznia sie od etatu niczym oprocz nazwy i kosztow ponoszonych przez pracodawcow. 4. Kolejnym ograniczeniem jest strach przed zmiana miejsca zamieszkania, sam osobiscie to przeszedlem i moge powiedizec ze w tej chwili ze wyszedlem na tym calkiem niezle. Podsumowuja niech mi ktos w koncu wyjasni dlaczego jest tak male zainteresowanie ofertami pracy... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 23:48 |