![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mama pytanie do ludzi piszacych mateure z informatyki- można tam sobie wybrac php jako jeszyk programowania? czy oni narzucaja jakis?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, a ja sie wypowiem, bo zdawałem maturę z informatyki w zeszłym roku. Na nic mi się ona nie przydała - matma najważniejsza (i fizyka, ale zależy od tego gdzie się zdaje). Odnosnie tematu: Nie rozumiem ani CKE ani Was - php język jak język. Co z tego, że nie ma kontroli typu danych znanej z kompilowanych języków i że potrzebuje interpretera. Posiada luźniejszą semantykę i dobrze. Pozwala to szybciej napisać algorytm, bo o to chodzi w programowaniu. Nie oszukujmy się, jedno zadanie z php (reszta to Office) za bardzo nie pomoże, a projektować wolę blokowo, niż od razu zapisywać jako skrypt/program.
Cytat Gimnazjalista myśli, że jak napisze coś "większego" w php to jest już nie wiadomo kto... Programowanie to nie wszystko i prędzej, czy później taki kolo przejrzy na oczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 01:20 |