![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie - co jest nie tak - od 3 miesiecy poszukje do zasilenia zespolu 2 programistow - odzewu prawie wcale - oferty umieszczane wszedzie gdzie sie tylko - chodzi o stala prace w warszawie w calkiem sporej firmie rozwijajacej sie z dobrym wynagrodzeniem i dobrymi warunkami - jednak chetnych jak na lekarsto. Wiec moze mi ktos odpowie gdzie sa ci bezrobotni - gdzie sa ci programisci ktorzy nie maja co robic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem ze wakacje sie zblizaja - ale chyba wszyscy nie wyjechali. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Szukanie pracowników (dobrych) dając ogłoszenia w necie to tak jak szukanie pracy czytając ogłoszenia w necie - aktywność bardzo niska => niskie efekty.
Dla pracodawcy: - uczelnie o profilu it/chemia/matma - porozwieszać ogłoszenia, - samorząd studencki - porozmawiać, przekazać ogłoszenia. Dla pracownika: - lista 100 firm które robią to co nam się podoba, - wysłać CV z ładnym listem motywacyjnym do tych firm z informacją iż jak będą szukali pracownika na stanowisko programisty to będziecie bardzo wdzięczni za informację. 2. Outsourcing - bardzo często przy takich problemach jak wymieniacie firmę łapie tzw.: "klęska urodzaju". Mają dużo pracy, ale nie mają kim jej robić. Jedna z recept - outsourcing zasobów. Założenia: - krótki outsourcing tylko do określonych zadań/projektów, - rozliczenie na bazie rzeczywistej,włożonej pracy lub efektów, - jedno spalone zadanie - game over, następny proszę... I nie mówimy tutaj o outsourcingu programistów z dużych softwarowych firm, ale małych specjalizujących się w rekrutacjach it (www.itkontrakt.pl) albo mali podwykonawcy. Reasumując, rynek się zmienia bardzo szybko i to w cale nie pod względem technologicznym. Trzeba działać aktywnie, we wszystkich możliwych aspektach. pzdr, patS |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 20:29 |