![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
To mój pierwszy kontakt, tak że wietam wszystkich. Mam prozaiczny wydawało by sie problem. Instalowałem i konfigurowałem ręcznie php+msql+apache. Wszystko działa apache poprawnie interprotuje dokumenty php tez bez wiekszych problemów. Problem natomias mam przy próbie plołączenia sie z bazą. Po wykonaniu takiego skryptu:
Otrzymuje taki komunikat. Cytat Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\test-2-php-info\info.php on line 2 Wygląda na to ze nie moze nawiązac połączenia z serwerem mysql. Nie bardzo wiem jak temu zaradzić. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam serdecznie: Bartek. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Literówka rzeczywiście jest, ale zapytania sql’owe to nie jest problem, który poruszyłem.
TomASS polecasz link do strony którą się posiłkowałem przy instalacji i konfiguracji, nie mniej dzięki. Poczytałem tez trochę forum i znalazłem podobny temat ale autor nie napisał czy poradził sobie z problemem czy nie:( Chester Wykonałem wszystkie czynności opisane tzn. przegranie biblioteki, zmiana ścieżki itd. Niestety wszystko to na nic. Nadal nie mogę nawiązać połączenia z serwerem mysql ver5.0. Piszesz też żebym sprawdził phpinfo(); czy mam zainstalowany serwer mysql. Niestety nic na temat serwera nie pisze po wywołaniu tej funkcji. Więc chyba php nie bardzo „widzi” obecność zainstalowanego serwera. Serwer na pewno działa zrobiłem na nim baze. W pliku php.ini zdjąłem komentarze z: extension=php_mssql.dll extension=php_msql.dll extension=php_mysql.dll Pewnie jest to jakiś głupi błąd ale nie mogę za cholere sobie z nim poradzić. Jeżeli jest na forum ten problem wcześniej rozwiązany to niestety nie znalazłem tego rozwiąznaia. POMOCY…. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 00:03 |