![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, doszedłem już że mysql (wersje starsze niż 5, nowsze niż 4.coś.tam) obsługuje transakcje ale w tabelach typu InnoDB. No i niby w porządku jednak...
Mamm dwie funkcje:
Czy moglibyście mi pomóc, żeby przerobić je tak, aby obsługiwały transakcje? Nie chciałbym przerabiać wszystkich wywołań funkcji wiec wpadłem na pomysł, żeby transakcje wstawić w samej funkcji. Czy to dobre rozumowanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli w sumie dla jednego zapytanie do bazy mogę z powodzeniem stosować funkcję SQL() (tą z przykładu powyżej)?
edit: ...a czy możecie odesłać mnie do jakiegoś rozsądnego przykładu (php + MySQL)? add: 2006 05 01 napisałem coś takiego: ..i niby wszystko ładnie, jednak znalazłem problem jeżli błąd wyskoczy w nie ostatnim zapytaniu, np:
czy można sprawdzić poprawność wykonania zapytań w inny, bardziej elastyczny sposób? ...i co się stanie jeżli serwer po drugim zapytaniu "padnie"? rzecz jasna że nie wykona się trzecie zapytanie, ale w jaki sposób wykona się ROLLBACK jeżli serwer nie odpowiada? Ten post edytował lenzcewski 1.05.2006, 11:09:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:06 |