![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym wyciagnac z formularza tresc pola textarea, ale tak zeby stalo sie to jeszcze przed przejsciem do skryptu podanego w action formularza. Jesli mialbym taki kod w js Kod function przetwarzaj_formularz(formularz) { var zapytanie = formularz.zapytanie.value; } to czy istnieje mozliwosc przypisania wartosci z formluarz.zapytanie.value nie do dowolnej zmiennej, ale od razu do $_SESSION['zapytanie']. Albo w jaki sposob wyciagnac to zapytanie z formularza i umiescic je w tablicy $_SESSION, ale tak zeby stalo sie to jeszcze przed przejsciem do skryptu podanego w akcji formularza. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje za odpowiedz. Problem polega na tym, ze jesli w textarea wpisze sobie zapytanie np.
i zatwierdze formularz to pokaza mi sie wyniki. Na pierwszej stronie wyswietlam sobie zawartosc $_POST['zapytanie'] i jest ok czyli wyswietla mi select userid from nazwa bazy i ponizej wyniki zwrocone przez zapytanie natomiast jesli przejde na druga strone z wynikami $_POST['zapytanie'] jest juz puste takze zapytanie sie nie wykonuje i zamiast pozostalych wynikow mam blad. Jestem poczatkujacym w php i byc moze robie glupi blad, ale nie potrafie sobie z tym poradzic a sytuacja wyglada tak jak opisalem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:35 |