![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam nastepujacy kod wyszukiwarki, ktora ma za zadanie wyszukanie odpowiadniej pozycji z bazy danych wg zadanego slowa.
I tak, kiedy wyszukiwarka dziala na localhoscie to wszystko dziala poprawnie, a jesli ja wrzuce na serwer, to mimo zadanego slowa ona i tak zawsze wyswietli wszystkie pozycje z bazy. Co tu moze byc nie tak? Moze jakas literowka, ktorej nie wykrywa localhost, a serwer wykrywa?? Prosze o pomoc. Pozdrawiam adeq_PL || || Dzieki nospor!!! V Ten post edytował adeq_PL 24.04.2006, 10:21:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(adeq_PL @ 2006-04-24 14:05:23) Mozesz mi wyjasnic dlaczego porownanie z poziomu bazy danych jest efektywniejsze niz porownanie przez wyrazenia regularne? Chyba najłatwiej wyjaśnię Tobie na przykładzie. Podajesz jako slowo szukane jakieś nie istniejące w wynikach, np. 'riohegf'. Dzięki porównaniu na poziomie bazy danych, php nie otrzyma żadnych wyników na wstępie. i nie musisz już nie sprawdzać. Sprawdzenie na poziomie bazy jest szybsze niż na poziomie php. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:59 |