![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam do napisania skrypt, który będzie łączył się z dowolnym serwerem pocztowym, następnie pobierał e-maile, w których będą zapisane pliki CSV. Pliki te będę musiał odczytać i zapisane w nich dane odpowiednio obrobić. O ile z tym ostatnim nie będzie problemu to za bardzo nie wiem jak mam odebrać pocztę z serwera i w jaki sposób wydobyć z maili załączniki. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem leży zapewne w samym odczytywaniu. Strumień zachowuje się bardzo podobnie do pliku, więc możliwe, że funkcja odczytująca "brała" za mało znaków. Polecam zastosowanie feof(). Skrypt został podzielony na dwie części, żeby umożliwić wprowadzenie danych. Nie testowalem go, ale powinien dzialac.
Mam nadzieję, że wskazówki okażą się pomocne. A teraz: ilu nawiasów i średników zapomniałem? EDIT: Zmieniłem trochę ten skrypt, poprzednio wykonanie zajmowało około 30 sekund... dopóki nie otrzymywaliśmy timeouta. Teraz niestety działa tylko w PHP5. W celu uzyskania kompatybilności trzeba by znaleźć funkcję podobną do stream_get_contents lub napisać własną. Testowane przez matracha, podobno działa. Ten post edytował slash12345 22.04.2006, 13:43:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 05:23 |