![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem do bota badwords. Ale zrobilem to troche niewydajnie bo bot sprawdza badwords przez in_array() co jest troche zle. Myślałem o preg_match ale nie wiem czy będzie wydajnie robić pętle całej tablicy z badwords i poruwnywać wiadomość od użytkownika czy tam gdzieś nie ma tego słowa. Napiszcie jak wy byście to zrobili (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tja - słownik konstruowałem dla konkretnego portalu, z którego cykliści z pewnością nie korzystają, więc użycie słowa 'pedał' miałoby wydźwięk jedynie pejoratywny. Może należałoby zrobić kilka poziomów filtracji (np. ostre mięcho, lekka pikanteria, megafiltracja)? Jak widzę nie ma chwilowo zastrzeżeń do enginu, jedynie do słownika. Jeśli ktoś wyrazi zainteresowanie, mógłbym (w wolnej chwili) zrobić interfejs dodawania wyrażeń cenzurowanych, wówczas można by wspólnie stworzyć słownik wyrazów niecenzuralnych. Jak się na to zapatrujecie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 10:09 |