![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystuję klasę phpmailer to wysyłania maili z listy mailingowej. Są to stosunkowo ciężkie maile, zapisane w html.
Moja baza liczy kilka tysięcy użytkowników. Niestety nie mogę odpalić skrypt dla wszystkich rekordów z bazy, ponieważ mail wyśle się tylko do około 500 z nich. Obecnie muszę killkanaście razy edytować zapytanie sql w skrypcie i go wykonywać, żeby wysłać maila wszystkim ... Niestety albo stety, baza jest coraz większa, więc za kilka tygodni będę miał kupę roboty ... Jak to zaatomatyzować? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
5.000 e-maili to nie żadna ogromna ilość. Jako przykład podam Piotra Majewskiego z cneb.pl (ponad 40.000 e-maili). Wystarczy dobra promocja, kontakty z targów, dobrze zaprojektowana strona internetowa, ciekawy newsletter i baza się powiększać.
Sam robię mailigi. Kiedyś robiłem podobnie jak Ty, jednak dodatkowo: set_time_limit( 0 ); wysyłamy maile. Pobieramy maila z bazy danych *, wysyłamy maila, zmieniamy w bazie danych datę wysłania listu pod ten adres. Jeśli skrypt padnie, wiesz do kogo i kiedy zostały wysłane maile. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:30 |