![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się nad kupnem moniltora LCD, chcę przeznaczyć na to do 1400 zł. Chciałbym sie dowiedzieć jaką wy macie opinie na temat LCD.
Robię strony internetowe i robię grafikę na potrzeby www czy monitor LCD do tego się sprawdzi, i czy rzeczywiśćie monitory LCD są przyjażniejsze dla oczu niż CRT? Bo jeszcze nie zdecydowałem czy kupić nowego CRT czy już czas zainwestować w LCD, nie miałem do tej pory możliwości pracy przy LCD i dlatego proszę was o zdanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Już chyba się zdecydowałem.
A więc, zdecydowanie wybieram 17'', większe nigdy mi sie nie podobały. Co do rodzaju matrycy stawiam na nowsze rozwiązanie typu PVA, z różnych testów i opisów wynika że jest ona lepsza niż matryca TN. I chyba mój wybór padnie na: http://www.samsung.com/pl/products/monitor...itor17/770p.asp Ale mam jeszcze kilka spraw do rozważenia. Na tym monitorze nie ma żadnych przysisków do ustawień. Wszystkie ustawienia odbyają się za pomocą odpowiedniego oprogramowania. I tu jest haczyk. Czy monitor ten teżdziała bez tego oprogramowania z domyślnymi ustawieniami. Bo oprogramowanie to jest dostępe jest tylnko pod Winde, a ja często zaglądam do moejego Susika. Inne firmy jak Eizo czy Nec teżs tosują takie rozwiązania. Nie wiem czy jest to wygodniejsze od przycisków, czy może lepiej szukać monitora wyposażonego w przyciski do ustawień. No i jeszcze jedna sprawa jak to jest z bezpieczeństwem dla oczu czy monitory LCD są dużo bardziej przyjazne niż CRT? Bo nie mogę za dużo informacji na ten temat znaleźć a jest to dla mnie bardzo ważny czynnik wybierając nowy monitor. A czy te monitory działają poprawnie na starszych kartach graficznych bo ja mam GeForce 2 MX 100/200, 32 MB Ten post edytował kapral 16.04.2006, 13:10:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:27 |