![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie:
Jak zrobić aby w jakimś formularzu przy zaznaczeniu "czekboxa" pokazać jakiś wynik .np mam formularz, klikam na "czekboxa" i pokazuje mi się rozwinięty formularz z większą ilością możliwości. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jezeli zamiast
chcialbym uzyc cos w stylu to jak musze zmodyfikowac kod js I jak zrobic aby po kliknieciu w button pokazalo mi sie np 2 nowe pola zamiast jednego jak w poprzednich przykladach chce zastosowac <input type="image" ... bo moge tam ustawic tlo obrazkowe. Po kliknieciu na button pod spodem ma wyskakiwac jedno pole textarea oraz pole <input type="submit" probowalem narazie dojsc do tego zeby wyskakiwalo same pole textarea jednka nie udalo mi sie
wydaje mi sie ze problem lezy w tej lini if (objCheck.checked) obiekt jest buttonem wiec nie moze byc zaznaczony jak np radio czy checkbox bardzo mozliwe ze sie myle bo to pierwsze moje starcie z java scriptem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Rozwiazanie poszperalem troche w google i znalazlem opis ukrywania calego diva Kod <script language="javascript"> var state = 'none'; function showhide(layer_ref) { if (state == 'block') { state = 'none'; } else { state = 'block'; } if (document.all) { //IS IE 4 or 5 (or 6 beta) eval( "document.all." + layer_ref + ".style.display = state"); } if (document.layers) { //IS NETSCAPE 4 or below document.layers[layer_ref].display = state; } if (document.getElementById &&!document.all) { hza = document.getElementById(layer_ref); hza.style.display = state; } } </script> button pokazujacy i ukrywajacy diva konkretny div ktory chcemy ukryc
Ten post edytował Dandelion 16.04.2006, 00:06:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 13:53 |