![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wam powiem, że zrezygnowałem z Linucha bo od czcionek pod Xami bolały mnie oczy, pozatym KDE, GNOMe ciągle IMO nie mają takiej funkcjonalności jak GUI windy. Przez jakiś czas pisałem połączony przez sambę z systemem plików serwera, ale teraz zainstalowałem Apacza i php pod Winde i jest dobrze. Problemy z kompatybilnością mniejsze niż w "prznośnej" Javie. W miedzyczasie przeszedłem z Linucha na OpenBSD i używam go tylko z poziomu konsoli.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz zacznie sie odwieczna wojna nad wyzszoscia Linuxa nad Windowsem i odwrotnie
![]() Co do czcionek to jest na to prosty myk - trzeba przekompilowac FreeType z odpowiednia dyrektywa. Wgrac czcionki windowsowe oraz zmienic ustawienia dpi Xow (domyslnie jest chyba 78,a musi byc 92 aby wygladaly tak samo jak pod winda). A efekt: http://binarychoice.pl/_images/tmp/shot.png Robiony jakis czas temu jako proof of concept ![]() Po temacie jak i Twoim poscie nie zabardzo wiem o co dokladnie Ci chodzi ale rozumiem, ze o pisanie w srodowisku graficznym Windowsa lub Linuxa, aplikacji php? Jezeli tak to imo testowanie php tylko pod Linuxem. Korzystam z Samby i wrzucam pliki na serwer Linuxowy - mam wtedy pewnosc co do kompatybilnosci i tego, ze nie zapomne np. o tym aby nawdawac prawa plikom. A pisac pisze w Windowsie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:55 |