![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie taką funkcję:
Specialnie dodałem po jednej wartości do tablic. Działa on w ten sposób, że przy zastosowaniu funkcji zamienia mi np. [cokolwiek] na "echo 'cokolwiek'". Problem w tym, że preg_replace nie parsuje php i dlatego moje "echo 'cokolwiek'" pozostaje widoczne w kodzie (nawet jeżeli dodam <? i ?> to też je widać). Pomyślałem więc o eval. Zrobiłem wpierw tak:
Ale wtedy miałem parse error gdy kod zawierał np. normalny tekst czy tagi html. Pomyślałem więc o evaluowaniu samej tablicy zamień:
Ale też miałem byki, bo eval nie parsuje tablic. Zdecydowałem się na najwolniejszą z możliwości:
Teraz tekst jest parsowany, ale mam błędy w wynikach, ponieważ tekst zostaje parsowany ZANIM preg_replace go zamieni, czyli w rezultacie widzę "/1" zamiast "cokolwiek". Może zadanie trudne - ale jak sobie poradzić z tym, żeby preg_replace najpierw zamieniało, a potem TYLKO zamieniony tekst został parsowany? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php nie mozesz uzywac sobie tagów html bo wyskakuje error tak jest zbudowane
( napisz sobie cos takiego -- ten samo error co wysakuje tobie) mozesz uzywac html tylko w funckach echo albo print dlatego jak usniesz print z tego co ci dalem to wyskakuje blad narazie nie mam lepszego pomyslu ten co dalem na dzisiaj jest najlepszy moze wpadniesz kiedys na inny to pisz na forum pomoge jak cos Ten post edytował phobos 11.04.2006, 17:13:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:24 |