![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam clip flash dzięki któremu odpytuję bazę co 1 s
tzn odpytuję plik.php on wykonuje zapytanie na bazie SELECT kolor from kolory where id =1; Czy można zrobić tak , że wyslę zapytanie a odpowiedź uzyskam jak zmieni się wartość w bazie? aki poling przecierz żdżera zasoby we flaschu jest zdarzenie onData zatem zaczekałby za odpowiedzią myslę że pomocnym mógłby być jakiś triger lub wyzwalacz. proszę o pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki ci @Vogel twoje pomycły są ekstra!
jusz śpieszę z wyjasnieniem przeznaczenia aplikacji mam termometr i parę innych czujników podpiętych pod port kompa zrobiłem programik w VB aby ich wartości zapisywał w bazie MySQL będącej na tym samym kompie (jest tam i Apache) i... teraz chciąłbym podglądać je przez internet na PDA zrobiłem fajny interfeis we flahu tyle że te zmiany w termometrze czasami są szybkie (5 razy na s) a czasami przez godinę się ic nie zmienia . w VB do bazy wysyłam tylko jak się zmiena ale od strony flasha musiałem pingować bazę . PS. bardzo podoba mi się pomysł z "polaczeniem stałym" tylko by musiął mnie ktoś oświecić lub naprowadzić na jakiś tutroial |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 03:42 |