![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was pytanie, Microsoft nie chce mi odpowiedzieć i każe czekać na oficjalne info.
A ja chciałbym się dowiedzieć, może wiecie, albo nawet jesteście wstanie podać linki gdzie pisze cokolwiek więcej poza microsoftowym bełkotem, albo komentarzami nic niewnoszącymi. Ja osobiście(zawsze to robie przed nowym wydaniem), mocno się napaliłem na viste. Prawdopodobnie, jak przy każdej wersji od 3.11 rozczaruje się . Vista będzie jak polskie gry komputerowe (zacofane i ze strasznymi wymaganiami). Ale to są moje podejrzenia, może macie jakieś info. (kurde pamiętam jak rozbudowałem swój komputer z 2mb ramu do 8 a potem 32 żeby 95 ładnie chodził ). // Poprawiłem - jeżeli dalej są to już wina Worda nie moja:P każe - kazać a nie karze - karać - DeyV Ten post edytował DeyV 17.03.2006, 18:20:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
macdavido: nie bede sie znizal do poziomu ktory reprezentujesz, bo mowiac o Lepperowatym podejsciu powinines wpierw poczytac co sam wypisujesz - mowiac na M$ patalachy i przekonujac wszem i wobec jaki to jestes biegly programista, opiniujac moja wiedze niczym wyrocznia, sam pograzasz siebie - proponuje takze zaczac czytac ze zrozumieniem, bo mowiac o Diable mowilem o diable - nie o firmie Apple, mowiac o innym rynku zbytu mowilem o firmie apple - mowiac o szponach i modlitwie chcialem to podpicowac kropla ironii, ale Ty jak wiekszosc polakow wyznajac zasade: jestem najmadrzejszy (i dopier***** sasiadowi memu), wyglaszasz na moj temat swoja subiektywna, nie podparta niczym opinie) - piszac zecz proponuja zaczac korzystac z programow do sprawdzania pisowni, bo to razi w oczy - i jesli chcesz byc wscipski to mozesz to potraktowac jako vice versa.
Otoz moja opinia to wiele lat doswiadczenia w branzy IT, prowadzenie wlasnej dzialalnosci, wdrozenia systemow dla placowek z duzym kapitalem(na naszych aplikacjach pracuje np. konsulat francuski i ambasada francuska w polsce) i to co Ci moge powiedziec to fakt, ze zachwalasz maci patrzac na nie od strony developer, programisty, grafika - nie biorac pod uwage czynnikow biznesowych - ktore w porownaniu z Twoim gadaniem, maja sie jak piernik do wiatraka. Co do zamknietych systemow - mam na mysli fakt, ze system MAC OS wydawany jest pod konkretny sprzet - systemy(komputer PC -> nie myl tego z pecetami bo z tego co napisales powyzej kilkra razy Ci sie zdazylo - MACi to tez komputery PC + system MAC OS) oddawane sa jako caly zestaw - i ze wzgledu na fakt ze tak to wyglada, proces wytwarzania, testowania zarowno platformy sprzetowej jak i programowej jest duzo szybszy, skuteczniejszy, ale tez mniej elastyczny, bo nie kazdy producent sprzetu napisze dobre sterowniki na mac'a, o ile je w ogole napisze(mowie o podzesolach). Nie neguje ze MAC OS to swietny system, bo wersja X oparta jest o BSD, z ktorych krozystamy np. we wlasnej firmie, na ktorych stoja nasze serwery. Nie neguje ze MAC jako komputer klasy PC to zly sprzet, wrecz przeciwnie, swietny - pracowalem kiedys duzo na Amigach, pracowalem rowniez troche na mac'u, mam znajomych ktorzy uzywaja mac'ow i nie musisz mnie przekonywac co do jakosci, co do wysokiej wydajnosci - jedyne co mnie dziwi i drazni, to Twoje opiniowanie rozwiazan Microsoftu - otoz Microsoft to nie tylko jak Ci sie zapewne wydaje Windows i Office, ale takze wiele innych aplikacji jak: Exchange, MS SQL SERVER, Biztalk, ISA, SharePoint, MS CRM, WSB i wiele, uslugi katalgowe(domena) i wiele wiele innych - nie powiesz mi ze np. MS SQL SERVER to zla baza danych, ze narzedzia do raportowania, do budowania hurtowni danych, narzedzia analityczne to rowniez be - bo zrobila to firma Microsoft - nie przekonasz mnie ze .net jest zly, bo pisze sie w tym srodowisku bardzo przyjemnie, nie przekonasz mnie ze wsparcie M$ jest do dupy, bo korzystam i jestem zadowolony - dla przykladu w firmie pojawil sie problem z instalacja Visual Studio, oczywiscie problem okazal sie po naszej stronie, ale czlowiek z BOK sam do mnie dzwonil i pytal czy problem zostal rozwiazany proponujac kilka rzeczy o ktorych nawet bym nie pomyslal - nie powiesz mi rowniez ze znasz produkt tak latwy i przyjazny jak pakiet Office jezeli chodzi o prace biurowa, nie wiem czy wiesz ale na serwer IIS w ostatniej wersji wyszla jedna krytyczna poprawka i od dluzszego czasu nie zostala zgloszona zadna dziura w bezpieczenstwie - moglbym tu mnozyc, ale Twoja zakuta opinia, wyrobiona na bazie Windowsow z rodziny 9x zakorzenila sie tak gleboko, ze bedziesz negowal, negowal i negowal - ja jestem otwarty na wszystkie technologie i chcialbym zeby zamiast blaszakow o architekturze x86 staly wszedzie mac'i, bo to technologia o krok do przodu, niestety prawa rynku, biznes rzadza sie inaczej i Twoja ideologia w tym gaszczu ginie - widzisz tak samo bym chcial zeby w naszym kraju rzadzila Unia Polityki Realnej i uwazam ze Demokracja jest zla - bo ludzia sa zbyt glupi zeby decydowac - ale to rowniez moja ideologia i nie mam wiary ze kiedys do tego dojdzie. Odnosnie okienek i fikołków - po raz kolejny drogi kolego, czytaj ze zrozumieniem, bo mowiac o okienkach mialem na mysli interface systmu MAC OS X - i ze to na Tobie zrobilo wrazenie - po raz kolejny mnie obraziles bezpodstawnie, to swiadczy o Twoim poziomie. nie pozdrawiam i szkoda slow, zyj sobie w swiecie uwielbienia dla jednej technologii, ja wole pozstac po srodku, bo zarowno firma Apple, jak i Mircososft dostarcza rozwiazan ktore mnie i co wazniejsze wielu klientow satysfakcjonuja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:54 |