![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką tabelę "osoby" a w niej "imiona":
Jan Jan Maria Maria Maria Rokita chcę policzyć rekordy żeby wynik na stronie wyświetlał się w formacie: Jan: 2 Maria: 3 Rokita: 1 Nie mam pojęcie jak za pomocą funkcji SELECT COUNT(*)imiona FROM osoby wycągnąć wszystkie te rekordy za jednym razem przy pomocy jednego skryptu. Nie wiem na pewno bo się uczę ale chyba to trzeba zrobić w jakiejś pętli. Byłbym wdzięczny za przykłady. Ps. Cały dzień już się z tym męczę. Please HELP! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wskazówki Fipaj. To jest tak jak myślałem że funkcja SELECT nie jest do tego najlepsza. Niestey mówiąc że jestem początkujący miałem na myśli na prawdę początkujący. Tzn chyba gorzej niż przedszkolak bo nawet nie bardzo wiem jak to wszystko co mi napisałeś zrobić. Niestety wszędzie szukam wiadomości i w internecie i w książkach ale nie potrafię ruszyć. Może znasz jakieś dobre źródło gdzie mógłbym taki przykład znaleźć. Tzn jego rozwiązanie.
Ale wielkie dzięki jakiś kierunek myśloy jest. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 14:16 |